Refleksiv isolering i boliger

Refleksiv isolering anvendes som en god alternativ isolering der ikke er særlig tyk men som kan varmeisolere betydeligt, såfremt den refleksive isolering bliver monteret korrekt i henhold til den foreskrevne installationsvejledning der anvises.
Refleksiv isolering fra seriøse virksomheder har ofte udviklet meget detaljerede anvisninger på montering omkring spær, konstruktionsdetaljer på tage, i vægge og på gulve. Med en korrekt udført isolering får man en god virkning med en refleksiv isolering. Refleksiv isolering bør altid installeres med en luftspalte på ca 10 mm på begge sider, for at give den bedste effekt, men kan eventuelt også anvendes indstøbt i betongulv eller kan sågar anvendes under trægulve.
Refleksiv isolering er på begge sider fremstillet med en folie af blankpoleret aluminium med en tykkelse omkring 30-50 µm. Aluminium har som natur en meget høj refleksion, og derfor udgør refleksiv isolering en god barriere der forhindrer varmeoverførsel gennem infrarød stråling.
Netop den infrarøde stråling og dens bidrag til isoleringslagets effektivitet har været en kilde til megen debat mellem tilhængere af den traditionelle masseisolering og pruducenter af refleksiv isolering. Denne debat har været præget af, at der er nogle meget store spillere på markedet, der har anvendt deres indflydelse til at fremme netop deres sag.
Refleksiv isolering har dog efterhånden selv skabt sig selv et godt evidensbaseret grundlag på grund af mange tilfredse kunder der med succes har anvendt refleksiv isolering i deres boliger. Der er ingen tvivl om at refleksiv isolering i dag er et seriøst alternativ til en mere traditionel masseisolering.